Marieke Jansen

~ Dans- en Bewegingstherapeute ~


Mijn naam is Marieke Jansen (1977), samenwonend, moeder van twee leuke dochters.

 

Toen ik vier jaar oud was begon ik met ballet. Daar is mijn voorliefde voor dans en beweging ontstaan. Al snel ontdekte ik de vele voordelen van dansen: ik kon mijn energie kwijt, leerde mijn lichaam beter kennen, voelde me gelukkig. Als ik even niet lekker in mijn vel zat, hielp het als ik in beweging kwam, het leerde mij mijn fysieke- en mentale grenzen maar ook mijn uitdagingen te (h)erkennen. Dat ik voor de studie vaktherapie dans- en beweging koos, was een logisch gevolg. In 2000 studeerde ik af aan Zuyd Hogeschool.

Door de jaren heen heb ik gewerkt met kinderen die gevlucht zijn naar Nederland, kinderen die op straat leven of speciale hulpvragen hebben. Ook heb ik geruime tijd gewerkt met kinderen én volwassenen met tinnitus en/of geluidsgevoeligheid.

Dans- en Bewegingstherapie is een ervaringsgerichte therapie waarbij je lichaam je instrument is. Door te luisteren naar de signalen in je lijf werk je aan bewustwording en zelfontwikkeling. Het stelt je in staat om moeilijkheden om te buigen, onmogelijkheden weer mogelijk te maken en om vertrouwen in de ander, in jezelf en je lichaam te herstellen.

Je leert bij mij om weer in beweging te komen, ruimte te vinden en te durven nemen, te ontdekken welke adem- of ontspanningsoefening je helpen. Je leert stapje voor stapje toe te werken naar jouw doelen, die we samen opstellen. Ik werk individueel met jou, maar ook met de mensen die voor jou van belang zijn om stappen te zetten.

 

Net als je brein, heeft ook je lichaam een geheugen. Het opdoen van nieuwe ervaringen helpt je om anders om te gaan met situaties die voorheen negatief waren.  Het ‘ervaren door te doen’  staat centraal in mijn oefenzaal, samen maken we de vertaling naar je dagelijks leven. De oefeningen bereiden je voor, om sterker in het leven te staan. We oefenen altijd in een veilige omgeving.

Hiervoor gebruik ik verschillende vormen, zoals beweging, spel, dans, ademhaling- en ontspanningstechnieken, yoga, mindfulness, actieve- en/of passieve ontspanning.

Bij La Vie Jolie vind ik de waardevolle eigenschappen voor mijn werk als vaktherapeut terug. Het deel uitmaken van een team werkt voor mij inspirerend. Samen van betekenis kunnen zijn voor kinderen, gezinnen en volwassenen. Het verschil kunnen maken. Laten we in beweging komen!


 

NVDAT registratie: 11580

FVB registratie: 11580

KVK nummer:69049831

AGB code zorgverlener: volgt nog

AGB code onderneming:41522806

Website: volgt nog