De therapeut


Mijn naam is Kim Hendriks-Merk en ben woonachtig in het dorpje Partij in het prachtige Heuvelland in Zuid-Limburg. Ik ben getrouwd met Chris Hendriks en sinds 20 oktober 2017 trotse mama van onze dochter Jolie. 

 

In 2009 ben ik afgestudeerd aan Social Work (voormalige Sociaal Pedagogische Hulpverlening) aan de Hogeschool Zuyd te Maastricht. In 2012 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Psychomotorische therapie en Bewegingsagogie aan Hogeschool Windesheim te Zwolle.

 

Direct na het afstuderen kon ik bij revalidatiecentrum Adelante Hoensbroek te werk gaan (2012-2019) als bewegingsagoog en voor een klein gedeelte kon ik hier mijn psychomotorische therapeutische vaardigheden uitvoeren. Hier gaf ik therapie aan diverse doelgroepen. 

In mijn werk als bewegingsagoog zag ik dat wanneer mensen psychisch vastlopen, ze stagneren in hun lichamelijke revalidatie. Ik ben er daarom van overtuigd dat we lichaam en psyche niet los van elkaar mogen en kunnen zien.

 

In 2012 heb ik een module geschreven met als onderwerp 'PMT en chronische pijn'. Nog steeds geef ik PMT aan mensen met chronische pijn en heel af en toe mag ik mijn expertise bij individuele aanvragen inzetten. 

 

Echter bleef ik toch altijd met mijn droom in mijn achterhoofd zitten. Een eigen PMT-praktijk opstarten.  Uit het idee alleen al haalde ik zoveel energie...

Uiteindelijk heeft mijn zwangerschap en de geboorte van mijn dochter Jolie ervoor gezorgd dat ik de knoop doorhakte en mijn droom heb verwezenlijkt. De welbekende clichés dat het leven zo snel gaat en dat je van alles moet genieten, zijn o zo waar. 

 

Niet blijven stilzitten, want rust roest. En wanneer je vast roest, komt er geen verandering. 

Ik ben geregistreerd bij een aantal partijen:

Nederlandse Vereniging Psychomotorische Therapie, NVPMT (onderdeel van Federatie Vaktherapeutische Beroepen, FVB) 109572
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg, NFG 8833
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, RBCZ 190456R
AGB-code zorgverlener 90105194
AGB-code onderneming 90064466
NIBIG (geschillencommissie) 529700
Kvk-nummer 71405755