Kim Hendriks-Merk

~ Eigenaresse La Vie Jolie, behandelcoördinator La Vie Jolie en  psychomotorisch therapeute ~


Mijn naam is Kim Hendriks-Merk en ben woonachtig in het dorpje Partij in het prachtige Heuvelland in Zuid-Limburg. Ik ben getrouwd met Chris Hendriks en sinds 20 oktober 2017 trotse mama van onze dochter Jolie. 

 

In 2009 ben ik afgestudeerd aan Social Work (voormalige Sociaal Pedagogische Hulpverlening) aan de Hogeschool Zuyd te Maastricht. In 2012 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Psychomotorische therapie en Bewegingsagogie aan Hogeschool Windesheim te Zwolle.

Toen ik bij Adelante Hoensbroek als bewegingsagoog heb gewerkt, kon en mocht ik hier wel al voor een klein gedeelte mijn psychomotorische therapeutische vaardigheden uitvoeren. Hier gaf ik therapie aan diverse doelgroepen. 

In mijn werk als bewegingsagoog zag ik dat wanneer mensen psychisch vastlopen, ze stagneren in hun lichamelijke revalidatie. Ik ben er daarom van overtuigd dat we lichaam en psyche niet los van elkaar mogen en kunnen zien.

 

In 2018 heb ik mijn droom verwezenlijkt om een eigen praktijk te starten en de psychomotorische therapie hier in Zuid-Limburg een 'boost' te geven. Psychomotorische therapie is lang niet bekend geweest, maar... ik merk dat mensen steeds meer op zoek gaan naar alternatieve mogelijkheden van 'therapie'. Hoe we als mensen vaak opgesloten zitten in ons hoofd en de verbinding met ons lichaam verliezen. Psychomotorische therapie kan hier redelijk 'snel' beweging in krijgen richting de juiste balans. 

 

Ik zie zowel volwassenen als kind & jeugd. Samen met elkaar zoeken we naar de juiste match. Want... therapie is maatwerk! Ik vind het daarom ook heel belangrijk dat er binnen La Vie Jolie maatwerk geboden wordt en dat altijd onze insteek is! Psychomotorische therapie is de eerste insteek, maar daarnaast kunnen we een heleboel andere therapieën inzetten; dramatherapie, systeemgerichte therapie, bokscoaching, bootcamp, groepstrainingen, enz. Door de combinatie met meerdere professionals te kunnen maken, zal de cliënt het nieuwe gedrag veel beter en sneller kunnen integreren in zijn dagelijkse leven. 

Ik heb nooit geprobeerd... ik heb het gewoon gedaan! Want... proberen bestaat niet.

Je doet iets, of je doet het niet! 


Registraties:

  • Nederlandse Vereniging Psychomotorische Therapie, NVPMT (onderdeel van Federatie Vaktherapeutische Beroepen, FVB): 109572
  • Nederlandse Federatie Gezondheidszorg, NFG: 8833
  • Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, RBCZ: 190456R
  • NIBIG (geschillencommissie): 529700

 

KVK nummer: 71405755

AGB code zorgverlener: 90105194

AGB code onderneming: 90064466

Website: www.pmtpraktijk-laviejolie.nl 

Facebook: La Vie Jolie, praktijk voor psychomotorische therapie