Aram Merlijn Verstappen

~ Dramatherapeut ~


Mijn naam is Aram Merlijn, ik woon in Maastricht met mijn verloofde Gonny en onze dochter Hazel. Ik ben dramatherapeut en mijn fascinatie voor mensen en menselijk gedrag begon ook op en naast het toneel. Drama en toneel heeft de kracht om delen van het mens zijn te kaderen en er een bepaald licht op te laten vallen. Of het nu in een voorstelling is, een therapiesessie of een training. Het kan mensen iets laten voelen, ervaren, het kan bewegen en laten stilvallen. Drama spiegelt de mens in ingedikte vorm. Zodat we er beter naar kunnen kijken. Zodat we beter naar onszelf kunnen kijken.

Dramatherapie is een actieve en onderzoekende therapievorm die bedoeld is om betekenisvolle en duurzame verandering teweeg te brengen. Door middel van o.a. dialoog, storytelling, projectiespel, betekenisvolle improvisatie en performance wordt je uitgenodigd om nieuwe vaardigheden te oefenen, sociale verbanden te onderzoeken, het uitbreiden van je persoonlijke rolrepertoire en de flexibiliteit hiertussen. Om de verandering die je wil zijn en zien in de wereld ook in actie om te zetten. Door het gebruiken van drama, toneel en verbeeldingskracht worden persoonlijke therapeutische doelen bereikt.

Dramatherapie is actief en onderzoekend, het kan de ruimte bieden om je verhalen te vertellen, doelen te stellen en problemen op te lossen, je gevoelens te uiten en spel- en levensplezier te ervaren.

Ik heb contact gezocht met La Vie Jolie omdat de werkwijze en het team me aanspraken. Dit bleek in gesprek ook zo te zijn en zodoende ben ik met veel plezier en enthousiasme onderdeel geworden van het team. Als enige dramatherapeut (vooralsnog) breng ik een andere visie en manier van ervaringsleren in therapie die op zichzelf sterk kan staan maar ook een mooie aanvulling kan betekenen voor een PMT behandeltraject.


Registratienummer vaktherapie: 109217 (FVB, NVDT & SRVB)

KVK nummer: 66927854

AGB code zorgverlener: 90103816

AGB code onderneming: 90063159

Website: www.centrumsolis.nl