Winny van Erp
~ hypnotherapeut i.o. - Sherborne samenspel therapeut - HypnoBirthing & Babymassage docent - IMH generalist ~
Mijn naam is Winny van Erp. Samen met mijn man en twee dochters woon ik in Kerkrade.
In 2004 studeerde ik af aan de Hogeschool Zuyd – Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Maastricht. Datzelfde jaar stapte ik het huwelijksbootje in met mijn maatje en ruim 1 jaar later waren we in verwachting van ons eerste kindje.
De geboorte van mijn dochter in 2006 was intens en de befaamde roze wolk bleef helaas uit. Aan den lijve heb ik ervaren hoe ons bevallings- en geboortetrauma sporen nalaat binnen de verbinding tussen ouder & kind. Destijds wist ik al dat ik graag iets met deze ervaring wilde doen, maar eerst was er tijd nodig om te verwerken.
In 2008 werd onze jongste telg geboren en ik besloot om volledig thuis te blijven om voor onze meiden te zorgen.
In 2016 werd ik, enigszins onverwacht, benaderd door een kennis die een psychologenpraktijk in Kerkrade had. Deze wilde mij graag een aantal uren per week betrekken als hulpverlener bij de groepsbehandeling Mindful met je Baby. Ik besloot dat het tijd werd om weer eens aan het sociale werkveld te gaan snuffelen en stapje voor stapje ben ik geherintegreerd.
Inmiddels zijn we alweer 6 jaar verder en heb ik mij verder mogen specialiseren op de thema’s hechtingsproblematiek, geboortetrauma en disregulatie binnen de ouder & kind relatie. In 2018 rondde ik de post HBO opleiding tot Infant Mental Health consulent af. Als IMH consulent ben ik betrokken bij de ouder&kind relatie van kinderen van -9maanden (prenataal) tot en met 6 jaar. Binnen deze behandelvisie wordt altijd de context waarin het kind opgroeit meegenomen.
Omdat bij het werken met zulke jonge kinderen verbaliteit niet of weinig aansluit ben ik in 2018 gestart met de opleiding tot Sherborne Samenspel therapeut. Deze lichaamsgerichte therapie zet ik veelvuldig in binnen de ouder&kind relatie waarbij een verstoring binnen de hechtingsrelatie gezien wordt met diverse onderliggende oorzaken (prematuriteit – dysmaturiteit – geboortetrauma – bevallingstrauma – intergenerationeel trauma – etc.).
Tot 2020 ben ik werkzaam geweest voor een snelgroeiende GGZ instelling. Gezien mijn autonome en enigszins eigenwijze persoonlijkheid paste ik niet langer meer binnen het steeds groter wordende team en alle nieuwe regels. Ik nam dan ook afscheid en startte mijn eigen praktijk Oopsy Daisy.
De keuze om mij te verbinden met La Vie Jolie wordt gevormd door de mooie samenwerkingsvorm van de verschillende zorgprofessionals. De kracht van dit team ligt naar mijn mening dan ook in de diversiteit van ieders achtergrond en interesses.