Mady de Jongh

~ Dans- en beweegtherapeut; vaktherapeut ~


Sinds februari 2023 heb ik mij aangesloten bij Praktijk La Vie Jolie. Mijn naam is Mady de Jongh en ben 46 jaar. Ik woon in Maastricht en heb 2 toffe tienerzonen.

In 2002 heb ik de opleiding Creatieve therapie dans, beweging & sport en spel afgerond in Sittard.

Ik heb 11 jaar met veel plezier gewerkt bij Youz in Maastricht (GGZ kind & jeugd, voorheen Riagg). Omdat ik toch liever actiever in de praktijk en meer naast en met ouders en kinderen wilde werken heb ik in 2018 de overstap gemaakt naar de Praktijk voor Vaktherapie Take your time-out. Na 5 jaar vol nieuwe ervaringen heb ik in 2023 de stoute schoenen aangetrokken en ben als ZZP’er aan de slag gegaan bij La Vie Jolie.

Mijn interesses zijn heel breed en uiteenlopend, van een avond zappen op de bank tot windsurfen, reizen, met vriendinnen op stap gaan of luizenmoeder zijn, ik vind alles even leuk. Zo ook mijn interessegebied in het werken met kinderen en gezinnen. Ik word overal even blij van:  ADHD, ODD, ASS, hechting, trauma & persoonlijkheidsproblematiek. De laatste jaren heb ik mij meer in hechting en trauma verdiept.

 

Zelf ben ik een behoorlijk blij chaootje en kan ik goed overweg met kinderen met veel energie. Maar ook bij kinderen waar de energie minder goed zijn weg vindt, of het nog wel eens wil ontploffen kijk ik graag samen met jullie, school en met het hele gezin hoe we dit samen weer in een goed vaarwater kunnen krijgen.

 

Ik denk dat anderen mij zouden omschrijven als zeer enthousiast, soms een tikkeltje te, lekker chaotisch, warm, geduldig, begripvol. Ik vind het zelf heel belangrijk dat iemand zich thuis en veilig voelt bij me en vanuit ontspanning en plezier tot leren komt. Ik ben als een soort kameleon die goed in de huid/situatie van de ander kan kruipen om vanuit aansluiten bij, empathie en begrip samen toe te werken naar het doorbreken en veranderen van patronen. Het meenemen van iemands omgeving daarbij is voor mij vanzelfsprekend. Nu ik zelf een tijdje moeder ben merk ik dat ik het gemakkelijker vind om ook ouders mee te nemen in het behandelproces en werk ik momenteel ook graag met volwassenen.

 

Sinds mijn 5e dans ik en kan ik me geen leven zonder beweging voorstellen. Als jong meisje fascineerde het me al dat iedereen een eigen verhaal met zich meedroeg . Door later mijn passie voor dans en interesse in de medemens te combineren vond en heb ik nog altijd het allermooiste werk van de wereld!

 

 

Werken bij La Vie Jolie is voor mij de kers op de taart, omdat ik hier mijn ervaringen bij Youz en Take your time-out goed kan combineren. Hier werken we samen met diverse disciplines om te komen tot een passend mogelijke behandeling voor de client. Als er een klik is, gaan we aan de slag, hopelijk tot snel!


SRVB/FVB: 104218

KVK nummer: 88779165

AGB code zorgverlener: 

AGB code onderneming: