Denken-voelen-handelen model


Ieder mens is anders en functioneert anders. De één zal sneller een situatie overdenken en analyseren om vervolgens in actie te komen. De ander zal niet denken en direct in actie komen.

Wanneer u een balansverstoring ervaart binnen het denken, voelen en handelen, zult u merken dat één of meerdere factoren minder goed lukken of zelfs stagneren.

 

Voorbeeld

U rijdt auto en het wordt erg druk op de weg. U moet invoegen, van baan wisselen, op de borden letten, de omleiding volgen, enz. Wanneer iemand u op dat moment vraagt wat de uitkomst van de som '125 x 7 : 3 + 27' is, zult u ervaren dat het rekenen (denken) en het autorijden (handelen) niet samen gaan. Laat staan dat u op dat moment bezig bent met gevoel. 

Het kan zijn dat u de auto liever even aan de kant zet om de som uit te rekenen, omdat en denken en handelen tegelijk niet lukt. Binnen de PMT zouden we dan onderzoeken hoe u beide dingen toch tegelijk kan doen, zodat het denken, voelen en handelen in balans blijft. Een oplossing zou kunnen zijn om bijv. langzamer en op één baan te blijven rijden, zodat u voor zichzelf ruimte en tijd creëert om de som uit te rekenen. Zo probeert u uw denken en handelen in balans te houden. 

 

Binnen de PMT gaan we samen met u opzoek naar uw manier van functioneren. Wat werkt wel voor u en wat niet? Er wordt bekeken welke factoren moeten veranderen om weer een balans te krijgen in het denken, voelen en handelen.