Wobbelturnen


Wat is Wobbelturnen?

 

Wobbelturnen is meer dan alleen bewegen op en rond een Wobbel. Het is een combinatie van speelse bewegings-oefeningen, evenwichtsoefeningen, yogahoudingen en samenwerkingsspelletjes. 

Een les bestaat uit een afwisseling tussen actieve en passieve oefenvormen, waarin ontspanning, evenwicht en relaxatie centraal staan.

Bij het actief gedeelte wordt er gewiebeld, gewobbeld, gewaggeld, gekropen, gesprongen, gespeeld en nog veel meer...

 

Wobbelturnen draagt bij aan…

 

 • De algemene fysieke en mentale gezondheid van elk kind
 • Een beter evenwicht
 • Verbetering van de grove motoriek
 • Een groter zelfvertrouwen bij kinderen
 • Ontwikkelen van spierkracht
 • Het leren ontspannen en loslaten van dingen
 • Verhogen van de creativiteit, werkhouding en concentratie, doordat tijdens het wobbelen/schommelen de linker- en rechterhersenhelft tegelijkertijd gestimuleerd worden
 • Qualitytime en positieve hechting tussen opvoeder en kind, tijdens de peutersessies

 

 

Waar kan Wobbelturnen bij helpen?

 • Concentratieproblemen
 • Evenwichtsproblemen
 • Nek-en rugklachten (denk bv. aan gamehouding
 • Stressklachten
 • Onrust bij kinderen of overdrukke kinderen
 • (in)slaapproblemen

 

La Vie Jolie en Wobbelturnen

 

Zelf ben ik enthousiast geraakt over de Wobbel, toen ik zag hoe leuk mijn dochter Jolie speelde en zich ontwikkelde met de Wobbel. De ontwikkeling van de motoriek maar ook vooral de lichaamsbewustwording vind ik als moeder, maar ook als therapeut, ontzettend belangrijk.

De Wobbel ligt altijd bij ons in de woonkamer en Jolie speelt elke dag ermee, op welke manier dan ook. De Wobbel trekt niet alleen de nieuwsgierigheid van Jolie, maar ook van bezoek en nodigt uit tot bewegen!

De lessen Wobbelturnen bij La Vie Jolie

 

Peutergroep (2 tot 4 jaar, incl. ouder/verzorger)

In deze groep kunnen peuters tussen de 2 en 4 jaar kennismaken met de Wobbel en beleven ze samen met hun mama of papa, tante of oom of grootouder een exclusief qualitytime momentje. Zelf hoef je niet sportief of lenig te zijn om mee te doen, dus de workshop is toegankelijk voor iedereen!

Je kindje kan op deze manier ontdekken of Wobbelturnen op zijn of haar lijf geschreven is en kan later eventueel instappen op de vervolglessen van actief met Wobbel.

 

Kleutergroep (4 tot 6 jaar)

In deze groep kunnen kinderen tussen de 4 en 6 jaar kennismaken met de Wobbel. Er zullen complexere en meer intensieve oefeningen aangeboden dan bij de peutergroep. Deze groep is zonder begeleiding van een volwassene. 

Deze groep is een vervolg op de peutergroep. 

 

Praktische informatie

Wobbelturnen gebeurt op blote voeten. Je hoeft er dus verder geen speciaal materiaal voor aan te schaffen.
Voor elk kind wordt er een Wobbel en matje ter beschikking gesteld gedurende de hele les. 
Daarnaast is er ook ander spel- en sportmateriaal zoals hoepels, ballen, blokjes, enz. Er worden max. 6 kindjes toegelaten per les. 

 

Lessenreeks

Wobbelturnen wordt in een reeks van 5 lessen aangeboden. 

 

Kosten

 • Totale lessenreeks van 5 lessen = 60 euro
 • Proefles = 12,50 euro

 

Locatie

Gezondheidscentrum Bemelen

Oude Akerstraat 50

6268 NE Bemelen

 

Echter... Ben je geïnteresseerd in een lessenreeks Wobbelturnen of een proefles bij jou in het dorp of in de stad. Laat het me weten! Ik organiseer het!

Lesgeverscertificaat

Op woensdag 21 augustus 2019 heb ik mijn lesgeverscertificaat behaald. Dit wilt zeggen dat ik als docent Wobbelturnen het product Wobbelturnen mag aanbieden.

Groep Wobbelturnen Geplande data in 2019 Tijd Locatie
Combi peuter- en kleutergroep (lessenreeks 4): 13 sept. - 25 okt. Vrijdag: 13 september, 20 september, 27 september, 4 oktober, 18 oktober, 25 oktober 15.00u - 16.00u Gezondheidscentrum Bemelen, Oude Akerstraat 50
Peutergroep (lessenreeks 5): 4 nov. - 16 dec. Maandag: 4 november, 11 november, 18 november, 2 december, 9 december 15.00u - 16.00u Gezondheidscentrum Bemelen, Oude Akerstraat 50
Kleutergroep (lessenreeks 5): 4 nov. - 16 dec. Maandag: 4 november, 11 november, 18 november, 2 december, 9 december 16.00u - 17.00u Gezondheidscentrum Bemelen, Oude Akerstraat 50

Inschrijven: