Inge Delahaije

~ Psychomotorisch (kinder)therapeut en systeem therapeutisch werker~


Ik ben Inge Delahaije. Ik ben in 1993 begonnen aan de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige. Een aantal jaren heb ik met veel plezier binnen de volwassen psychiatrie in Maastricht gewerkt. Echter het werken met kinderen en jongeren bleef me aantrekken. Ik besloot een aantal jaren in Breda te gaan wonen en werken om aldaar binnen de kinder jeugdpsychiatrie ervaring op te doen. Binnen deze instelling werd mijn interesse geboren voor psychomotorische therapie. Het al-doende ervaren en leren binnen het bewegen bracht me tot nieuwe inzichten.

Ik was geraakt door deze therapeutische werkvorm waarin er op een authentieke manier contact gemaakt word. Ik deed werkervaring op binnen diverse GGZ instellingen als therapeut met diverse leeftijden en problematieken. Het werken met individuen, systemen, ouders, groepen werd steeds meer een uitdaging voor me. Ik wilde me meer ontwikkelen en verdiepen in een systemische visie. In 2017 koos ik ervoor om een systemische opleiding te doen aan de interactieacademie te Antwerpen. Deze keuze heeft me meer systemisch laten denken, waardoor mijn perspectief op wat lastig loopt in iemand zijn leven en welke invloeden een rol spelen is verbreed. Het integreren van deze systemische visie binnen de psychomotorische therapie heeft voor mij de puzzel compleet gemaakt. Als therapeut vind ik het belangrijk om samen te werken met mensen en te zoeken naar verbinding en betekenis,  om op deze manier verandering en daarmee een andere beweging in gang te zetten.

 

Ik ben getrouwd en moeder van twee opgroeiende pubers. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te wandelen, samen, maar ook graag alleen. Ik hou van muziek luisteren, ook ga ik graag naar een festival, concert of theater.  Reizen met mijn gezin doe ik ook graag, andere culturen zoek ik graag op en het inspireert me om andere culturen te proeven en te ervaren. Leren door te ervaren is een manier die op mijn lijf geschreven staat.

Ik heb voor La Vie Jolie gekozen om een aantal redenen. Ik wil graag op een betekenisvolle manier bezig zijn met de vaktherapie met individuen als ook met gezinnen. Daarbij vind ik het heel waardevol om onderdeel te zijn van dit team, waarin samenwerken en er voor elkaar zijn op een professionele manier als menselijke manier. Ik ervaar dit als zeer prettig. Het gevoel er te mogen zijn geeft positieve energie en verbinding met elkaar. Het inspireert om nieuwe ontwikkelingen met elkaar in gang te zetten en tot uitvoer te brengen.


 

Registratienummer vaktherapie: 6019 (SRVB)

KVK nummer: 81505965

AGB code zorgverlener: 90046149

AGB code onderneming: 90069281

Website: Ballizo (volgt nog)